Wat zijn de keukentrends van 2022?

Veel mensen willen een huis dat van alle gemakken is voorzien, maar wat er ook heel mooi uitziet. Waar er vroeger vooral aandacht werd besteed aan de woonkamer, wilt men tegenwoordig ook dat andere ruimtes zoals de badkamer en de keuken een fraaie uitstraling hebben. Er zijn de afgelopen jaren daarom veel vernieuwingen geweest. Elk jaar zijn er wel nieuwe modetrends voor de keuken. In dit artikel kun je lezen wat de interieurtrends zijn voor keukens in 2022!

Zwart is helemaal hip in 2022!

In 2021 was de kleur zwart al super populair, en nu blijkt dat dit in 2022 niet veranderd is. De kleur zwart wordt op verschillende manieren gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gehele zwarte keuken, maar het is ook mogelijk om alleen wat zwarte decoratieve elementen aan te brengen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een spoelbak of de kraan.

Waarom is zwart zo populair? Het komt erg stoer over. Verder is het enorm veelzijdig. Het is niet een kleur die er heel erg uitspringt, of die erg overheerst, vandaar dat het goed combineert met andere kleuren. Zwart kun je ook gebruiken bij veel verschillende interieurstijlen, het kan zelfs bij een landelijk interieur gebruikt worden. Met zwart zit je eigenlijk altijd wel goed.

Wij verwachten dat zwart nog een lange periode populair blijft. Wanneer je op dit moment een zwarte keuken koopt, of één met zwarte elementen, dan zal deze over een aantal jaar nog steeds erg hip zijn. Hier hoef je je dus niet druk om te maken. Dit is erg positief, want je koopt een keuken natuurlijk voor de lange termijn. Het is een investering waar je jarenlang van wilt genieten.

Donkergrijs en antraciet zijn in opkomst

Sommige mensen vinden zwart wat te overheersend of te donker. Er zijn echter ook heel veel variaties mogelijk, die lijken op zwart maar net wat lichter zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan antraciet of donkergrijs. Dit zijn hele goede alternatieven voor de kleur zwart. Ze zijn net wat anders maar zorgen toch voor een vergelijkbare uitstraling.

Deze kleuren geven eveneens een hele stoere sfeer, maar zijn net iets minder overweldigend dan zwart. Een ander voordele van deze kleuren, er zijn een heleboel verschillende tinten. Verder kun je ook kiezen tussen bijvoorbeeld een matte kleur of hoogglans. Omdat er zoveel verschillende tinten mogelijk zijn, kun je ook een heleboel effecten bereiken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een moderne keuken, maar ook voor de industriële variant. Er is van alles mogelijk. Het geinige aan deze kleuren is dat veel apparatuur ook hierin geleverd wordt. Op die manier zijn er leuke combinaties mogelijk.

Andere populaire kleuren in 2022

Zwart, donkergrijs en antraciet zijn allemaal vrij sober, waardoor je een strak en stoer uiterlijk krijgt. Sommige mensen willen toch iets wat meer levendig is. Natuurlijk zijn er dan genoeg opties om uit te kiezen. In 2022 zal vooral de zandkleurige keuken populair zijn. Deze kleur is wat vrolijker en lichter, maar tegelijkertijd ook niet heel gewaagd. Vandaar dat het een perfecte keuze is wanneer je zwart net wat te donker vindt.

Een andere pastelkleur die in 2022 erg populair zal zijn, is mintgroen. Deze kleur geeft een ongelofelijk zomers en levendig gevoel. Je krijgt een hele verfrissende en sprankelende uitstraling. Natuurlijk is het wel ietwat gewaagd. Het is een bijzondere en opvallende kleur. Hou jij van wat sobers, dan is dit misschien niet iets voor jou. Echter, vind jij een keuken die helemaal uitspringt en een onvergetelijk indruk achterlaat wel interessant, dan zou je zeker mintgroen moeten overwegen.

Anti-fingerprintcoating, een hele handige uitvinding

Waar veel mensen zich aan ergeren is het volgende: vingerafdrukken op bijvoorbeeld de keukenkastjes. Vooral wanneer je een zwarte keuken hebt is dit vervelend. Op een zwart interieur zie je namelijk veel eerder vingerafdrukken. En laat de kleur zwart nou net heel erg populair zijn! Gelukkig is er een uitvinding gedaan die dit probleem kan oplossen. Het gaat hier natuurlijk over anti-fingerprintcoating. Deze laag die over bijvoorbeeld de keukenkastjes heen wordt gelegd, zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken achterblijven. Geloof je niet dat dit mogelijk is? Veel showrooms hebben keukens die voorzien zijn van deze fingerprintcoating. Je kunt altijd naar zo’n showroom gaan, en zelf het effect van deze coating ervaren.

Een nieuwe trend in opkomst, open kasten en railsystemen!

Iedereen wil een sfeervolle keuken. Vooral wanneer je een open keuken hebt, en deze dus deel uitmaakt van de woonkamer. Je krijgt op die manier een echte woonkeuken. In zo’n woonkeuken is het belangrijk dat er genoeg sfeervolle elementen aanwezig zijn, waardoor de ruimte echt tot leven komt. De verwachting is dat in 2022, open kasten en railsystemen veel gebruikt zullen gaan worden hiervoor. Tot nu toe hebben we gezien dat klanten inderdaad veel interesse hebben hiervoor.

Een open kast kan heel erg sierlijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een fraaie eikenhouten kast hebt, met daarin een aantal wijnglazen en ander mooi servies, dan kan dat echt een toevoeging zijn aan de uitstraling van je keuken. Wanneer je het echt mooi wilt maken, kan je zelfs een spotje bouwen in de kast. Dit geeft een hele chique uitstraling.

Om het geheel nog mooier te maken kun je kiezen voor een railsysteem. Dit zorgt niet alleen voor een stoere uitstraling die prima past bij de industriële interieurstijl, het zorgt ook voor extra opbergruimte. Je kan er bijvoorbeeld een rek met wijnglazen aan vast maken.

Let vooral ook op het lijnenspel!

Bij elk mooi en succesvol interieur moet alles een harmonieus geheel vormen. Alle elementen moeten dus goed op elkaar afgestemd zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de keuken. Met de juiste symmetrie creëer je rust en dat ervaart ieder mens als prettig. In 2022 wordt er steeds meer gelet op het lijnenspel, en of dit wel harmonieus is. Hoe gebeurt dat? Er wordt rekening gehouden met al het meubilair, om te zorgen dat de afmetingen goed kloppen. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker omdat de fabrikanten steeds meer bedreven raken in het maken van mooi meubilair in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt altijd wel een keuze die je kan maken die past bij jouw specifieke keuken.